İlk etapta saç ekimi konusunda yapılan anlaşma, tüm sağlık konularında transfer yapılması şeklinde değiştirildi. Yemenden ilk etapta aylık 250-300 hastanın gelmesi ve 2.5- 3 milyon Euroluk işleme imza atılması hedefleniyor.
İşbirliği ileri gitti
Turk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, bugüne kadar saç ekimiyle ilgili yurt dışından, özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talep yaşandığını belirterek, şunları söyledi: Anlaşma yaptığımız Yemen Cumhuriyetinde 25 özel hastane bulunuyor. Bunların 23ünden sorumlu Genel Sekreter Fahmi Mohammed Sallamla ilk görüşmemizde saç ekimi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştık. Çünkü bu hastanelerin hiçbirinde saç ekimi yok. Fakat görüşmelerimizin ilerleyen günlerinde ülkemize davet ettiğimiz ve bizdeki adıyla Özel Hastaneler Birliği olan kurumun Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, birkaç günlük ziyaretinde konuyu daha ileriye götürme kararı aldı.
Bir hafta tatil hediye
Geçen ay yaptıkları ilk ziyaretin ardından Fahmi Mohammed Sallamın beraberinde 23 hastanenin temsilcisini de getirdiğini belirten Kenan Acıkök, şöyle konuştu: Sallam ve ekibini İstanbul turundan sonra Kartepedeki tesislerimize götürdük. Yemenli ekip, burada tüm yabancı hastalara 1 haftalık tatil hediye ettiğimizi öğrenince çok şaşırdılar. Ülkemizin bir tatil cenneti olduğunu ve ülkelerine döndüklerinde mutlaka anlatacaklarını söylediler. Ardından da geçtiğimiz hafta tekrar gelerek sadece saç ekimi değil, tüm sağlık hizmetlerini içerecek şekilde anlaşma yaptık.
Ayda 300 hasta transferi
YEMENle yapılan anlaşmanın önemine değinen Acıkök, şöyle devam etti: Bu anlaşmayla birlikte ülkemize ayda ortalama 250-300 civarında hasta transferi yapmayı planlıyoruz. Bu da yaklaşık 2.5-3 milyon Euro demek. Yapmış olduğumuz çalışmalarla sadece kendimize değil, tüm sektöre kazandırıyoruz. Ülkemize getirdiğimiz hastalar eğer 10 lira harcıyorsa biz 1 lirasına talibiz. Gerisini ülkemizin tüm vatandaşları kazansın bizim için en büyük mutluluk olur.
Türkiyenin potansiyeli çok yüksek
YEMEN Özel Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fahmi Mohammed Sallam, şunları söyledi: Ülkenizin girişimci ruhu çok üst seviyede. Ülkemize kadar gelerek bizi onurlandıran bu Türk şirketine teşekkürlerimizi sunuyorum. Türkiyedeki potansiyel çok yüksek. Dünya standartlarında sağlık hizmeti veriliyor. Buraya saç ekimi için gelmiştik. Ama geldiğimizde anladık ki bu işin daha ileri boyutlarda yapılması gerekiyor. Turk Hair Transın önderliğinde tüm branşlarda hasta transferi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun.









