Kendilerini kolektif öğrenciler olarak adlandıran bir grup bugün 11 Nisan Eski stadının bulunduğu alanda toplanarak Taksim Gezi parkında yaşanan olayları protesto etti. Öğrenci gruplarına, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Taraftar grupları da eşlik etti.
Eski stat önünde toplanan kalabalık grup ellerinde pankart ve dövizler açarak slogan attı. ‘Yeşili Çalma Korna Çal’ pankartı açan öğrenciler yoldan geçen araç sürücülerini de protestolarına dahil ettiler. Daha sonra toplanan kalabalık grup Ahmet bahçıvan iş merkezi önüne kadar yürüdü. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyen grup, ‘Urfa Faşizme sessiz kalma’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘her yer taksim her yer İstanbul’ şeklinde slogan attı.
Öğrenci grubu adına basın açıklaması yapan Serkan Baltacı, bütün gezi parkı direnişçilerini selamlayarak konuşmasına başladı. Baltacı, yaptığı açıklamada ‘’Taksim gezi parkında betonlaştırılarak alışveriş merkezine çevrilmesine karşı başlayan ekolojik direniş, hükümetin zorba yasaları ve dayatmacı zihniyetine karşı bir başkaldırı hareketine dönüşmüştür. Son iki günden bu yana, Türkiye’nin her noktasında halk ayaklanmasına şahit olmuştur ve bu dalga giderek büyümektedir. Bu ayaklanma, bir diriliştir; zulme hayır deyiştir.’’ İfadelerini kullandı.
AĞAÇ ALTINDA Kİ POLİS GÖSTERİCİLERE YER VERDİ
Basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan yeşil alana gelen grup burada oturma eylemi yapmak istedi. Bu noktada görev alan Çevik Kuvvet polisleri ise gruba yer vererek başka bir noktaya geçti. Toplanan kalabalık grup oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncel
Yayınlanma: 01 Haziran 2013 - 18:35
Urfalı Öğrencilerden İlginç slogan:Biber gazı bizde kafa yapıyor
Gezi Parkına Urfa Öğrencilerden İlginç slogan:biber gazı bizde kafa yapıyor Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylar Şanlıurfa'da öğrenci grupları, Siyasi Partiler ve STK'lardan tarafından protesto edildi.
Güncel
01 Haziran 2013 - 18:35
İlginizi Çekebilir









