Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet CENGİZ yaptığı yazılı açıklamada; Gerçek Dini topluma anlatmak, Din görevlilerinin görevidir. Hıristiyan âdeti olduğu kesin olan bir konuda, yani yılbaşı Noel baba ucubesini Keşan Müftüsü hocamız Süleyman YENİÇERİ eleştirdiği için, diyanetçe hakkında soruşturma açılmış, Kültür bakanımızda müftünün açıklaması talihsiz bir açıklamadır demiş. Noel severler de nerede ise Sünnet çizgisinden sapmayan, aslı görevi gerçek dini anlatmak olan, Keşan Müftüsü Sayın Süleyman YENİÇERİ’Yİ linçe tabi tutmuşlar. Her şeyden önce bu konuya cesurca temas eden Müftümüzü destekliyor, Allah kendisinden razı olsun diyoruz. Diğer taraftan Kültür bakanımızın asılsız açıklama dediğini aynı ifade ile sayın bakanın açıklaması talihsiz bir açıklamadır diyoruz. Kültür bakanı kimin bakanıdır, kime, neye şirin görünmek istiyor anlamış değiliz.
Hele diyanete ne oluyor ki, görevi halka Dini anlatmak olan dini bir kurum, görevlilerini desteklemesi gerekirken, neye alet olduğu belli olmayan bir tutumla, Sayın Müftü hakkında soruşturma açıyor. Bu da ayrı bir talihsizliktir. Şimdi Diyanete soralım Din görevlisinin asıl görevi nedir? Halkımız dinin emir ve yasaklarını kimlerden öğrenecekler, dinimizde olmayan hurafe olan bir şeyi anlatmak, insanları uyarmak suç mu dur? Soruşturmayı açmak kimlerin ekmeğine katmerli yağ sürmektir. Dinimize her gün saldıranlara karşı diyanet kurumsal olarak bugüne kadar hiç tepki vermiş midir? Diyanet kimi temsil ediyor? Diyanet kimin diyanetidir?
Din Bir Der (Din görevlileri birliği Derneği) Şanlıurfa Şubesi olarak Keşan Müftüsü Sayın Süleyman YENİÇERİ’Yİ destekliyor, Hakkı haykırmada yan bakanları kınıyoruz. Dedi (Haber Yusuf Güler)









