Suruç Pompaj Projesi kapsamında deneme suyunun Mayıs ayında verileceği öğrenildi. İlk etapta ana kanallara verilecek olan su Haziran ayı içerisinde 20 köye ulaşacak. 60 bin dönümlük alanı kapsayan bir alana verilecek olan ilk su, yıl sonuna kadar yaklaşık 180 bin dönümlük alana ulaşacak. Haziran ayı içerisinde Ölçektepe, Kalkanlı, Bilge, Kızılhöyük, Ekili, Karadut, Saygın, Yurt Çiçeği, Yönlü, Yoğurtçu, Yatırtepe, Yalınca, Üveycik, Büyük Ziyaret, Küçük Ziyaret, Kapucu, Yolcular, Molla Hamza, Göleç ve Özlüce köylerine ait 60 bin dönümlük araziye verilmesi beklenen suyun 2014 yılı sonuna kadar yaklaşık 180 bin dönümlük bir alana ulaşacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğangündüz, Suruç Tünelinden ilk suyun Mayıs ayı sonunda akacağını ve Haziran ayı içerisinde de belirlenen köylere ulaştırılacağını söyledi.
2014 yılı içerisinde 180 bin dönümlük araziye ulaştırılacak olan suyun 2015 Nisan ayı itibarı ile yaklaşık 20 köye daha ulaştırılacağı edinilen bilgiler arasında.
UrfaHA
Tahmini okuma suresi: 1 dakika.









