Şanlıurfa’da dün gece yaşanan kablo hırsızlıkları, kent genelinde binlerce abone ve kamu kurumunu elektriksiz bırakma tehlikesi doğurdu. Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, kentteki çeşitli trafolara giren hırsızların enerji dağıtımında kritik öneme sahip iletken bakır kabloları çaldığı belirtildi.
Özellikle Haliliye ilçesinde ve bazı mahallelerde aynı gece içinde farklı saatlerde gerçekleşen hırsızlık olayları, enerji şebekesinde büyük hasara yol açtı. Sadece bir gecede yaşanan bu olayların maddi zararının milyonlarca lirayı bulduğu bildirildi.
Gece Gündüz Onarım Yapılıyor
Dicle Elektrik yetkilileri, olası kesintileri önlemek adına gece gündüz sahada çalıştıklarını açıkladı. Ancak zarar gören hatların onarımı süresince can ve mal güvenliği gerekçesiyle bazı bölgelerde zorunlu elektrik kesintilerine gidileceği belirtildi. Yetkililer, "Bu tür yetkisiz müdahalelerin önü alınmazsa, yaz aylarında uzun süreli kesintiler kaçınılmaz hale gelebilir" uyarısında bulundu.
Aküler de Çalındı
Bazı trafolarda ise yalnızca kablolar değil, aynı zamanda akülerin de çalındığı belirtildi. Bu durum, enerji sisteminin çalışmasını tamamen sekteye uğratarak hem vatandaşların hem de resmi kurumların hizmetlerinde aksamalara neden oldu.
Dicle Elektrik: Hayati Tehlike Var
Şirket tarafından yapılan açıklamada, elektrik altyapısına yalnızca yetkili ekiplerin müdahale etme hakkı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Cüzi kazançlar uğruna yapılan bu tür eylemler, ciddi can ve mal güvenliği tehlikesi doğuruyor. Şüpheli durumlarda vatandaşlarımızın hem emniyet güçlerine hem de şirketimize bilgi vermeleri büyük önem taşıyor” denildi.
Dicle Elektrik yetkilileri, bu tür sabotajların önlenmesi için kamuoyunun duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgularken, kentte güvenlik önlemlerinin artırılacağı mesajını verdi.