Sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla hareket eden TSKB, hayata geçirdiği “TSKB 75. Yıl Ana Sınıfı” projesiyle okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlarken, depremden etkilenen illerde başlattığı “11 İlde 11 Kütüphane” projesini de başarıyla tamamladı.
Deprem Bölgesine 11 Kütüphane Kazandırıldı
6 Şubat depremlerinin ardından hızlıca harekete geçen TSKB, “11 İlde 11 Kütüphane” projesini Eylül 2023’te Adıyaman Gölbaşı’nda ilk kütüphaneyi açarak başlattı. Proje kapsamında Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Kilis ve Malatya’da da zenginleştirilmiş kütüphaneler hayata geçirildi. 11. ve son kütüphane ise geçtiğimiz günlerde Elazığ Karşıyaka Ortaokulu’nda “TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi” adıyla hizmete açıldı.
Açılan kütüphaneler sayesinde bugüne kadar 7 binden fazla öğrenciye 50 bine yakın kitap, çeşitli akıl oyunları ve eğitim materyalleri ulaştırıldı.
Okul Öncesi Eğitime “75. Yıl Ana Sınıfı” Desteği
TSKB, 75. kuruluş yılı kapsamında eğitime verdiği desteği okul öncesi seviyeye de taşıyor. “TSKB 75. Yıl Ana Sınıfı” projesiyle ihtiyaç duyulan illerde yeni ana sınıfları kuruluyor. İlk ana sınıfı, 14 Şubat’ta Kilis Öncüpınar İlkokulu’nda açıldı. Ardından Malatya Söğüt İlkokulu ile Elazığ’daki Muratçık ve Yenice İlkokullarında da sınıflar hizmete girdi.
Bu sınıflarda bilim, müzik ve matematik gibi farklı öğrenme alanları oluşturularak çocukların çok yönlü gelişimi destekleniyor. TSKB, yıl boyunca çeşitli illerde yeni ana sınıfları açarak projeyi genişletmeyi hedefliyor.
Genel Müdür Bilgiç: “Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”
Elazığ’daki kütüphane ve ana sınıflarının açılışında konuşan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, eğitimin sürdürülebilir bir gelecek için taşıdığı öneme dikkat çekti. Bilgiç, “Eğitimin her aşamasına katkıda bulunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 6 Şubat depremleri sonrası başlattığımız 11 İlde 11 Kütüphane projemizi tamamladık. 75. yılımızda okul öncesi eğitime destek sunan ana sınıfı projemizle de çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz.” dedi.
TSKB’nin ayrıca genç kadın müzisyenleri destekleyen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu” ile kız öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan “Eğitimden Üretime Burs Fonu” gibi uzun soluklu projeleri de yürüttüğünü belirten Bilgiç, bu çalışmalarla toplumsal eşitlik ve nitelikli kalkınma hedeflerine hizmet ettiklerini vurguladı.
Amaçlarının eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Bilgiç, bu yöndeki projelere kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.