Soygundan hemen sonra Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun talimatıyla olay yerinde giden özel ekip, maskeli soyguncuları kullandıkları otomobilin rengi sayesinde yakaladı.
Olay dün Şanlıurfanın Ceylanpınar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İstasyona gelen gri renkli bir otomobilden yüzleri kar maskeli 5 kişi ellerinde tabanca ve tüfekle inerek gece bekçisi ile pompacıyı etkisiz hale getirip sandalyeye bağladı ve ceplerindeki 600 TL ile 10 bin lira olan çelik kasayı aldı. Soyguncular güvenlik kamerası olduğu bildikleri için kayıt cihazını çalarak kaçtı. Sandalyeye bağlanan istasyon görevlileri, iplerden kurtularak polise haber verdi.
ÖZEL EKİP DEVREYE GİRDİ
Silahlı soygunun hemen ardından ilçe polisi olay yerine giderken şehir merkezinden de İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan özel ekip harekete geçti. Olay yerinde inceleme yapan ekip, soyguna maruz kalan bekçi ve pompacı ile görüştü. Soyguncuların gri bir otomobille geldiğini öğrenen ekip, Ceylanpınar ve yakın ilçelerdeki gri otomobillerin adreslerini çıkardı.
OTOMOBİL SAHİBİ SABIKALI ÇIKINCA YAKALANDI
Akaryakıt istasyonun bulunduğu ilçelerdeki gri renkli otomobillerde bir şey bulamayan polis Viranşehir İlçesi’ne yöneldi. Viranşehir’deki gri renkli araçlar üzerinde yapılan araştırmada dedektifler bir çok hırsızlıktan kaydı bulunan Hakan Çelik ismini belirledi. Evine baskın yapılan Çelik’in gece nerede olduğu ile ilgili yapılan görüşmelerde çelişkili ifadeler vermesi üzerine göz altına alındı.
FİLME ÖZENİP SOYGUN YAPMIŞLAR
İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çelik, özel ekip tarafından sorgulandı. Çelik soygunu itiraf ederken birlikte hareket ettiği arkadaşlarının Mehmet Emin G., Hüseyin C., Hakan G. ve İbrahim D. Olduğunu söyledi. Diğer şüpheliler de polisin eş zamanlı operasyonu sonucu yakalandı. Yakalanan şüpheliler, “ Banka soygunu filmi izledik. O filmde kar maskesi ve silah kullanılıyordu. Parasız kalınca o filmdeki gibi soygun yapmaya karar verdik. Her türlü tedbiri almıştık am yakalandık” dedikleri öğrenildi.
KAMERA KAYITLARINI YAKTILAR
Polislerin yaklaşık 10 saat süren çalışmasının sonunda yakalanan kar maskeli 5 soyguncu, suçlarını itiraf etmesini ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin kullandıkları silahlarda ele geçirildi. Soyguncuların güvenlik kamerası kayıtlarını yaktıkları ortaya çıkarken,kada da ele geçirildi.
Güncel
Yayınlanma: 31 Aralık 2011 - 23:00
Müdürün Özel ekibi Çözdü
Güncel
31 Aralık 2011 - 23:00
İlginizi Çekebilir









