Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Konya Devlet Tiyatrosu’nun Ömer Naci TOPÇU yönetiminde; sahnelediği 2 Perdeden oluşan ‘Misafir’ adlı oyunu 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 20.00 ‘da Şanlıurfa Belediye Konferans ve Sergi Salonu’nda (Urfa CITY AVM.) gösterime girecek.
İki perdeli oyunda konu: “Oyunda Almanya\'ya gitmek için büyük çabalar harcayan, Almanya\'ya gitmeyi başarıp, yıllar sonra memleketine dönen Musa\'nın traji komik hikâyesi yaren meclisinde toplanan yarenlerin düzenledikleri oyunlarla ele alınıp izleyiciyle seyirlik bir şekilde buluşması ,Gurbetçilerin, çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları, küçük yaştaki çocukların yaşadıkları uyum tramvası ve daha birçok hikaye anlatmakta...”
Oyunun biletleri Tam 5 TL. İndirimli 3 TL olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesinde satışa sunuldu.
Tahmini okuma suresi: 2 dakika.









