Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu İşveren Heyeti olarak, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine nihai teklifimizi sunduk. Yüzde 3.5+4lük artışla bugün bin 633 TL olan en düşük devlet memuru maaşı 1 Temmuz itibaren bin 757 TLye çıkacak. Hiç kimsenin dediği de olmadı, dikkat ederseniz bizim dediğimiz de olmadı dedi. Görüşülmeye konuşmaya engel hiçbir şeyin olmadığını belirten Çelik, Benim dediğim olacak diye bir şey söz konusu değil. Süreç devam ediyor dedi. Çelik, sürecin hukuk çerçevesinde devam etmesini umduğunu belirtti.
24.00e kadar telefon açık
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, Kamu İşveren Heyetinin getirdiği yeni teklif 2012 için 3.5+ 4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, yok, yok, yok, yok dedi. Gündoğdu, görüşmelere uzun bir süre ara verdiklerini söyledi.Kamu İşveren Heyetinin, diyalogda, centilmenlikte sorunu olmadığını ama cömertlik sorununun bulunduğunu öne süren Gündoğdu, Saat 24.00e kadar telefonlarımız açık.
Konfederasyonda yeni müzakere edilebilir tekliflerini bekliyoruz dedi. Yeni teklif gelmezse yarın Hakemler Kuruluna gidecek misiniz sorusunu Gündoğdu, Yeni teklif gelmezse yarın ya da öbür gün, onun hukuk tekniğiyle kamu görevlilerine müracaat şekline getirmemiz lazım. Yasal süresi 3 gün. yanıtını verdi. Gündoğdu, Eylem yapacağımızı, tepkisiz kalmayacağımızı bunun içinde, her tür eylem çeşitliliğinin olacağının buradan altını çizerek ifade ediyorum dedi.
23 Mayısta eylem var
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu çalışanlarına artık sokakların işaret edildiğini belirterek Kamu çalışanları 23 Mayısta Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacak dedi. KESK başkanı Lami Özgen ise hükümetin en son nihai teklifi getirdiğini belirterek, bunun hiçbir yenilik içermediğini savundu.
Uzlaşma sağlanamadı
Saatler 24.00ü gösterdiğinde Kamu İşveren Heyetinin yeni teklif sunmaması ve toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlamaması nedeniyle toplantı ve tespit tutanakları hazırlandı. Tutanağın imzalarının tamalanmasının ardından hakem heyetine gönderilmesi bekleniyor.
Zam pazarlığında dün neler yaşandı
Hükümet dün sabah 2012 için yüzde 3+3 olan teklifini yüzde 3.5+3.5 yükseltti. Ancak 2013 için bir değişiklik yapılmadı.
Verilen aranın ardından 2013 için de daha önce yüzde 2+3 olarak belirlenen zam teklifi yüzde 3+3e revize edildi.
Bu rakamları kabul etmeyen Memur-Sen ise daha önce yüzde 8+8 olarak belirlediği rakamını yüzde 7.5+7.5e indirdi. Sendika, 2013 için ise yüzde 6.5+6.75e çekti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin yeni teklifinin çok cılız olduğunu belirtti.
Hükümetin teklifi 2012 yılı için yüzde 3.5+4e çıktı. 2013 için 3+3 olarak kaldı. Yeni teklif sunmayan sendikacılar hükümetin son teklifi de beğenmedi.
24.00te yeni teklif gelmeyince tutanak tutuldu.









