Yaklaşık 1 aydır belediyesi kapanan Kısas Beldesi’nde çöpler toplanmıyor. Ağır bir kokunun hakim olduğu mahallede vatandaşlar tepkili, “Allah rızası için yardım edin” sitemleri yükseliyor.
Şanlıurfa 30 Mart Yerel Seçimleriyle birlikte büyükşehir unvanını aldı. Yasayla birlikte Şanlıurfa’daki tüm beldeler kapatıldı. Belge belediyelerinin kapılarına kilit vuruldu. Mahalle statüsüne düşen beldeler bir süredir ilgisiz kaldı. Su faturalarının tahsilinde güçlük çeken vatandaşlar çöplerin toplanmadığını belirtiyor.
Kısas’ta ağır bir kokuya yol açan çöp yığınları ciddi sağlık tehditleri barındırıyor. Vatandaşlar sıcak havayla birlikte ailece hastanenin yolunu tutacaklarını belirtiyor.
Mahallede esnaflık yapan Mehmet Aslan, “Allah rızası için yetkililere sesleniyoruz. Bu çöpleri bir an önce toplayın. Biz de insan değil miyiz? Neden bize hizmet verilmiyor. Bu çöpler neden toplanmıyor. Havaların ısınmasıyla hastalıklar baş gösterecek. Belediyeyi lağvettiler ama onun yerine işleri yürütecek kurum yok. Çöp toplama makineleri var ancak içerisinde yakıt yok. Yakıt olsa bile ihale yapılmamış, çalışma emri yok” dedi. Kısas’ta yol, su ve elektrik sorunu da yaşandığını belirten vatandaşlar öncelikli olarak çöplerin toplanmasını istediklerini belirterek yetkililere seslendi.
UrfaHA









