Şanlıurfa Müftlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada ‘‘. Urfa’nın çok manevi büyük zenginlikleri var bedenen Urfa’da medyum olmasa da ruhen medyum olduğuna inandığımız Bediüzzaman var’’ dedi. GAP Arena Stadı’nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanı sıra; Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, alimler, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı.
Gecenin anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali İzzettin Küçük, Peygamberler şehrinde yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu söyledi. Küçük, "Şanlıurfa’da Kutlu Doğum Haftasını şanına yakışır bir şekilde kutluyoruz’’ ifadesini kullandı.
‘O Nemrutlara Karşı Mücadele Verdi’
Kutlu Doğum etkinliğinde ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ üzerine konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ‘‘Urfa’da efendimizi yad ediyorsak, peygamberimizin kutlu doğumunu idrak ediyorsak, Resulü Ekrem’in her fırsatta ben İbrahim’in zürriyetindenim sözünü hatırlamak zorundayız’’ dedi. Görmez ‘‘ O burada bu topraklarda Nemrutlara karşı mücadele verdi. Putları yok etti, yüreklerdeki putları silmek için çaba gösterdi. Ateşe atılmalara imtihan edildi. Samimiyetle geçti hicret etmeye karar verdi. Mısır’a gitti, Filistin’e gitti elini açtı ‘‘bana Salih bir evlat ver’’ dedi. Yüz yaşına gelmişti. Medeniyet merkezlerine uğramıştı. Kimse iman etmemişti, bana Salih bir evlat ver dedi. Din önce Allah’a karşı samimi olmaktır. Mümin ancak Allah’la ilişkisi samimiyetle olur, asla menfaat ilişkisine dönüştürülmez’’ şeklinde konuştu. Prof. Dr. Görmez ayrıca Urfa’nın manevi zenginlikleri olduğunu ifade ederek ‘‘Bedenen Urfa’da medyum olmasa da ruhen medyum olduğuna inandığımız Bediüzzaman var” diye konuştu. Etkinliğe katılanların Kuran-ı Kerim ve ilahi ziyafetine doyduğu gecede Diyanet İşleri Başkanı Görmez, vatandaşlara gül dağıttı.
UrfaHA









