Kapalı çarşılar bölgesindeki Bedesten Çarşısında 40 yıldır babadan kalma terzilik mesleğini yapan Süleyman Ağan, kullandığı kömür ütüsünden Urfa’da kalmadığını söyledi. Babasının da kullandığı kömür ütüsü ile işlerini yürüten 47 yaşındaki terzi Süleyman Ağan, kömür ütüsünün elektrikli ütülerden daha sağlıklı olduğunu savunarak ‘‘Elektrikli ütü bozulabilir ama kömür ütüsü pek bozulmaz’’ dedi.
ARTIK KİMSE KULLANMIYOR
Kömür ütüsünün müşterileri tarafından tuhaf karşılandığını ifade eden Süleyman Ağan, kömür ütüsünün kimse de kalmadığını söyledi. Nedeni ise elektrikli ütünün daha pratik olması. Kömür ütüsünün zahmetli olduğunu belirten terzi Ağan, ‘‘Kömür ütüsü soba gibidir. İş olduğu sürece sürekli kömür koyuyoruz. Kömür takviyesi yapılmazsa söner’’ şeklinde konuştu. 60 yıllık kömür ütüsünden vazgeçmeyen Ağan’ın bir diğer özelliği ise sadece yöresel kıyafet olan şalvar dikmesi.
UrfaHA
Genel
Yayınlanma: 23 Haziran 2014 - 18:59
Kömür ütüsü elektrikli ütüden daha sağlıklı
Şanlıurfa'da teknolojiye direnen terzi Süleyman Ağan, tarihe karışan kömür ütüsünü halen kullanıyor. 47 yaşındaki terzi Ağan, bu direnişini Kömür ütüsü elektrikli ütüden daha sağlıklı'' sözleri ile savundu.
Genel
23 Haziran 2014 - 18:59
İlginizi Çekebilir









