Terör örgütü IŞİD’in Urfa sınırındaki Kobani’ye yönelik saldırıları 40 günü aştı. 15 Eylül’de başlayan saldırılar sonucu on binlerce sivil, katliam korkusuyla Türkiye’ye sığındı. Sınırdan geçerek Suruç’a gelen siviller, yer sıkıntısından dolayı barınma ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Kobanililer için kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve yerel halk adeta seferber olmuş durumda. Birçok kişi geçici çadır kentlerde kalırken, çatısı olan her boş mekan Kobanililere tahsis ediliyor. Yiyecek ve içecek sıkıntısının yanı sıra, soğuk havaların gelişi giyinme ihtiyacını arttırıyor. Bölgede Kobanililer için acil yardım çağrıları yapılıyor.
Bu arada çatışmaların ve koalisyon güçleri tarafından hava bombardımanının sürdüğü Kobani’de, halen 2 binin üzerinde sivilin olduğu belirtildi. IŞİD’in de havan toplarıyla saldırdığı Kobani’de, sivillerin sığınaklarda saklandığı bildirildi.
UrfaHA
Gündem
Yayınlanma: 26 Ekim 2014 - 20:53
Kobani'de 2 binden fazla sivil olduğu belirtiliyor
15 Eylül'den bu yana Kobani'ye yönelik devam eden IŞİD saldırılarında on binlerce sivil Şanlıurfa'nın Suruç İlçesine gelirken, Kobani'de halen 2 binden fazla sivil olduğu belirtiliyor.
Gündem
26 Ekim 2014 - 20:53
İlginizi Çekebilir









