Açılışta Kabe Kilidinin fotoğrafını gören İl Müftüsü İhsan Açık, anahtarı dokunduktan sonra Şanlıurfa Müftüsü olarak atandığını anlattı.
Bu yıl ’Din Samimiyettir’ sloganı ile kutlanmaya başlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Peygamberimizden izler’ fotoğraf sergisi ve kitap fuarı açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Topkapı sarayında yer alan eserlerin fotoğrafları Şanlıurfa Müftülüğüne gönderildi.
Peygamber efendimizin eşyalarının fotoğraflarının ve dini eserlerin yer aldığı sergi açılışına Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve Müftülük yetkilileri katıldı. Açılış sırasında sergilenen fotoğraflar gezilirken Kabe’nin kilidini gören İl Müftüsü İhsan Açık, Kabe’nin kilidine dokunduktan sonra Şanlıurfa’ya atandığını anlattı.
Birçok Şanlıurfalının İstanbul’a gidemediğini anımsatan İl Müftüsü İhsan Açık, ‘’En azından orada bulunanları resmen buraya getirerek, Peygamberimizin o saadeti güzel şeylerini yaşatmak istedik’ Dedi.
Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda açılışı gerçekleştirilen sergide yer alan fotoğrafların hafta boyunca sergileneceği öğrenildi.
UrfaHA









